08.09.2009

Berbec

 (21 Martie -20 Aprilie)

Compatibilitate
Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Leu, Sagetator
Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Rac, Balanta, Capricorn
Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Capricorn
Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Rac
Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Taur
Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Balanta
Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Leu
Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Sagetator, Pesti

Reprezinta prima constelatie zodiacala caruia anticii i-au dat numele de "Berbec" datorita faptului ca aceasta era cea mai apropiata de noi si primea de la Soare toata energia primaverii. Aceasta era imaginata ca avand imaginea unui berbec, un animal ager, agitat si capricios precum luna Martie, luna cu care debuteaza Primavara. Planeta care domina acest semn este Marte, iar de la 21 Martie la 19 Aprilie acest semn zodiacal este ocupat de Soare. Fiind un semn de foc, se caracterizeaza prin urmatoarele: schimbator, pozitiv, avand o influenta malefica, violent, cardinal, nordic, atat cald, cat si uscat. Aceasta zodie mai simbolizeaza actiunea sub influenta vointei impulsive si a luptei. Din punct de vedere fizic acesta dispune de o statura medie, un corp slab, osos, cu pieptul bine dezvoltat, avand culoarea parului roscata sau neagra, cu fata ovala, sprancenele stufoase si privirea patrunzatoare.
In plan moral are un rol deosebit in eliberarea unei cantitati mari de fluid vital ce confera rapiditate, putere combativa, incredere si curaj.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt persoane independente care vor intotdeauna sa ajunga pe cea mai inalta treapta, pentru a putea actiona, in mod liber, dupa propriile lor legi. Acestia isi propun sa realizeze multe lucruri pe care, de multe ori, nu reusesc sa le infaptuiasca. Aceasta se datoreaza trasaturii lor de fiinte schimbatoare. Vointa si entuziasmul de care dau dovada la inceput sunt niste stari trecatoare, ca de altfel si mania. Ei nu pot finaliza proiectele incepute si de aceea au nevoie de sfatul celor din jur. Pe de alta parte, persoanele nascute sub semnul Berbecului sunt foarte expresive, marinimoase si deschise celor din jur capabili oricand sa-si arate afectiunea. In ciuda izbucnirilor violente ale starii lor sufletesti fondul caracterului lor este unul bun. Acestia nu sunt ghidati de dorinta de razbunare sau de accese de gelozie sufletul lor fiind bun si iertator. In situatiile in care semnul Berbecului este influentat de prezenta unei planete agresive cei nascuti in acesta zodie devin agresivi, maniosi, gelosi, perfizi si dornici de pasiuni amoroase.

Aptitudini
Una din principalele trasaturi ale caracterului Berbecului este intelectul si pornirea spre cunoastere. Avand un spirit ager acesta priveste lucrurile dintr-o perspectiva logica si stiintifica. El este priceput, asimiland si cantarind cu usurinta lucrurile, putand sa se detaseze de gandirea altora si sa-si formeze o parere personala. Influenta berbecului da inclinatii variate, dar nu bine definite. In urma unei comparatii intre caracterul moral si aptitudinile Berbecului se presupune ca pe viitor acesta va trebui sa faca fata unor lupte provocate de sine insusi, va intreprinde numeroase calatorii, va avea insuccese si nereusite datorita nerabdarii si nestatorniciei in actiuni.

Sanatate
Berbecul domina capul si fata. Nativii in Berbec sunt predispusi la dureri de cap violente, tulburari mentale sau raniri. Acestia trebuie sa evite grijile si oboseala care au o puternica influenta asupra sistemului nervos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare

Persoane interesate

Arhivă blog